Cristina Dobrescu

am strâns 650 lei din 500 lei
1. Alege suma pe care vrei să o donezi
lei
2. Introdu datele tale

Ajută-mă să schimb viața unei familii

Sunt Cristina Dobrescu, iar anul trecut am mers pentru prima dată în Big Build. Nu credeam că pot găsi atât de multă bucurie în munca pe șantier. De fapt, tot ce înseamnă Big Build e minunat.

Să ajungi într-o dimineață ploioasă pe un teren pe care aveau să fie înălțate viitoarele cămine ale unor familii cu totul speciale și să muncești extrem de mult timp de o săptămână înseamnă, de fapt, să contribui și tu, ad litteram, la expresia "visurile devin realitate" pentru că, sub ochii tuturor, visul de a avea o casă se materializează pentru șase familii mai repede decât m-aș aștepta.

Anul acesta mă întorc pe șantier. Nu mai aveam cum să lipsesc de la întâlnirea anuală a familiei Big Build. Chiar așa, revenirea printre betoane pare ca o întoarcere acasă, la familie.

Pentru 2019, am schimbat județul și merg la Vaideeni, Vâlcea, unde vom construi 10 case pentru 10 familii extrem de vulnerabile, care acum trăiesc în condiții greu de imaginat.

Cinci dintre familii au rămas fără case în 2015, când inundațiile puternice le-au distrus locuințele. De atunci, sunt nevoiți să locuiască în containerele puse la dispoziție. Aici gătesc și dorm, aici copiii își fac lecțiile și se joacă. În cutii metalice în care iarna este prea frig și vara este prea cald.

Mi-ar plăcea să faceți un exercițiu de imaginație pentru câteva momente. Locuiți într-un container de nici 20 de metri pătrați și aveți acces doar la electricitate, printr-un sistem improvizat. Nu aveți baie, apă curentă și nici căldură. Acestea sunt condițiile în care familiile trăiesc de mai bine de patru ani și fac asta cu maximă recunoștință, după ce au fost nevoiți să o ia cu toate de la zero.

Big Build 2019 și-a propus să le schimbe viețile în bine, pentru totdeauna. Împreună cu alte sute de voluntari, vom da cuvântului "acasă" sensul pe care îl merită.

Pentru asta, am nevoie de ajutorul tău. Mi-am propus sa strâng 500 RON, cu care Habitat for Humanity va acoperi o parte din costurile materialelor de construcții pentru casa la care voi lucra.

Orice donație, oricât de mică, înseamnă foarte mult pentru aceste familii.

Hai să ducem bucuria mai departe împreună!